Eind 1990 begon ik aan een nieuw avontuur. Mijn kantoor verhuisde van Goes naar Hulst.

De reclameafdeling waar ik vanaf eind 1990 leiding aan mocht geven bestond totaal uit 15 collega’s verdeeld over een layout afdeling, fotostudio, decorbouwafdeling en een huisdrukkerij).  Deze afdeling binnen Morres Meubel was gedurende 4-6 maanden practisch uitsluitend bezig met de productie van het 600 pag. dikke Morres Meubelboek. In de volksmond werd dit de ‘’meubelbijbel’’ genoemd. Immers het familiebedrijf Morres Meubel had in de loop van zijn toen bijna 90 jarig bestaan,  zowel een nationale als internationale reputatie opgebouwd.

Vanuit de inkoopafdeling, in die jaren met een vrij dominante cultuur binnen de totale Morres organisatie, klonk op mijn eerste werkdag in Hulst :   ‘’we are not buyers – we are investigators!’’

Het was belangrijk voor mij om zsm alle processen te leren kennen, die met de productie van het meubelboek te maken hadden. Routing, planning, prepress, press, afwerking en distributie Samen met collega Fons van de inkoopafdeling, voerden we ook de jaarlijkse onderhandelingen met toeleveranciers – immers ruim 600 pag. met een oplage van 1,2 miljoen ex. inclusief de lithografie, was een mega order. Daar stonden de drukkerijen uit België, Nederland en Duitsland voor in de rij.

Een tijd van kijken, luisteren en veel vragen stellen over uiteenlopende onderdelen van de bedrijfsvoering. Zoals eerder aangegeven was Morres in die jaren toonaangevend in de meubelmarkt in Nederland en België.

Achteraf durf ik rustig te stellen dat Morres zijn tijd in meubelland ver vooruit was! Vaste meubelprijzen voor 1 jaar, een groot exclusief assortiment, renteloos afbetalen, veel uit voorraad kunnen leveren en … ruim 1 miljoen trouwe klanten.

foto: het Morres meubelboek, ruim 600 pagina’s vol meubelinspiratie

We stonden ook aan de vooravond van een upgrading van de hele Morres woonformule. Nodig om nog meer lading te kunnen geven aan het dagje Morressen. Ook droegen beide broers Jo en Antoine Morres in deze periode de directiestokjes over aan hun zonen Etiënne, Paul en Pedro.

Er volgde op mijn advies eerst een grondig kwalitatief en kwantitatief marktonderzoek, in samenwerking met reclamebureau FHV/BBDO. Met de uitkomsten van dit onderzoek konden we jaren vooruit, om waar nodig bij te sturen. Immers meten is weten!

Terug naar de reclameafdeling. De Apple computers hadden in de grafische industrie reeds volop hun intrede gedaan. Met hulp van oud Pitman collega Wim en een gespecialiseerde toeleverancier, hebben we o.a. de handmatige opmaak (knippen,plakken) van het meubelboek volledig geautomatiseerd. Op deze wijze konden we heel veel tijdwinst boeken, en bovendien de totale computerinvestering in 2-3 jaar terugverdienen.

Ook in de fotostudio werden de nodige investeringen gedaan, waardoor we een hele kwaliteitsverbetering bij de meubelfotografie konden maken. Van collega Andrė -hoofd van de fotostudio en een vakman pur sang- leerde ik oa “fotograferen is tekenen met licht!” Kortom, het was fijn te merken dat naar aanleiding van al deze ontwikkelingen, het echte ‘’wij zijn een team’’ gevoel op de reclameafdeling volledig terug was.

foto:  elke bezoeker van de fotostudio in Hulst, die André met zijn team daar aan het werk zag, kon alleen maar beamen : ”Fotograferen is tekenen met licht!”.                                              

 

Uit het marktonderzoek kwam ook naar voren dat Morres de laatste jaren wat teruggezakt was in Nederland qua naamsbekendheid. Tja, we waren inmiddels niet meer de enige meubelboulevard in Nederland…

Een opdracht vanuit de directie was dan ook om aan de naamsbekendheid van Morres te gaan werken. Radioreclame op Hilversum 3, Sky Radio + diverse radiozenders in Vlaanderen werd opgevoerd, maar er was meer nodig!

Ook was er een ambitieus plan om de hele showroom en meubelcollectie te upgraden. Een verbouwingstraject in 2 delen van ruim 1 jaar startte, zonder sluiting van de showroom. Een logistieke prestatie van formaat! Immers Morres was wel 361 dagen per jaar open!  En uiteraard bij de hele verbouwing was het de kunst om de klant zo min mogelijk overlast te geven.  In de loop van 1995 zouden we het nieuwe Morres aan het grote publiek presenteren.

Tijdens de verbouwing draaide de reclameafdeling op volle toeren.

In de bureaulade van mijn voorganger had ik een offerte gevonden voor een vlucht met een luchtballon, vanuit de tuin van een van de directieleden. Onbewust had ik deze offerte doorgelezen, en intuïtief kwam de gedachte bij me op: daar kan ik nog wat mee  … het begin van een geweldig avontuur!    Later meer hierover.

Als ik aan deze toptijd terugdenk voel ik de morres-marketing-adrenaline weer volop stromen. Wat een uitdaging en vertrouwen van de Morres directie!

Ik had inmiddels in samenwerking met het luchtballonbedrijf bij de directie een compleet uitgewerkt marketingplan op tafel gelegd.  Een gedurfd plan maar het bevatte alle mogelijkheden om naamsbekendheid te verhogen, allerlei promotieactiviteiten te organiseren etc. Iets wat heel goed zou passen in onze marketingstrategie.  Na presentatie aan het voltallige Morres directieteam kreeg ik groen licht om een eigen Morres luchtballon te bestellen… De ballon werd bij Cameroon Balloon in Bristol (UK) besteld, en mei 94 in Hulst afgeleverd.

We hadden tussendoor al een voorproefje gehad van wat ons te wachten stond. Namelijk bij de eerste steenlegging  van de verbouwing showroom Hulst, zijn we met VIP genodigden incl. de complete Morres directie in 3 luchtballons naast de showroom opgestegen voor een feestelijke avondvlucht. Het enthousiasme van gasten en directie was voor mij het bewijs dat we op het juiste spoor zaten.

Als je het grote publiek snel wil bereiken, is radio uiteraard een prima medium. Als je echter het ‘’dagje morressen’’ in de huiskamers wil brengen is er sfeer, beleving nodig… en dan ontkom je niet aan TV.

Na onderzoek en de nodige kennismakingsbezoeken aan Hilversum en Brussel werd de inzet van TV voor Morres bekeken.  In die tijd starten we met een aantal items in de bekende  RTL4 5 uur show met Viola Holt. Later volgden eigen TV woonprogramma’s o.a. Home Sweet Home / In en om het huis / Kijk op Wonen via RTL4/SBS6 met Pauline Huizinga en Vivian Boelen, door Endemol gerealiseerd.

 

foto’s: de grote Morres fotostudio in Hulst werd ook filmstudio! Wel zo handig met alle meubelen en decorstukken op voorraad, in eigen huis! En last but not least : een zéér ervaren en dedicated Morres-team!

 

 

 

 

Samson&Gert

In België gingen we een samenwerking aan met Gert Verhulst/Danny Verbiest en Hans Bourlon van de bekende kinderserie Samson & Gert.  Een fotosessie voor de S&G kalender in de fotostudio van Morres in Hulst, was de start van een jarenlange samenwerking op TV, optredens in de Efteling, Koningin Elisabethzaal in Antwerpen, en diverse promotionele activiteiten in de showroom in Hulst  en een optreden van K3 tijdens Gentse Feesten. And last but not least werden we medesponsor van de door Studio 100 gerealiseerde bioscoopfilm met kabouter Plop.

foto’s : Samson & Gert in een afgeladen Den Dullaert in Hulst, het Morres promotieteam tijdens de Gentse Feesten – met als uitsmijter                                           een optreden van K3 op de Korenmarkt.

De ballonvaarten vanaf campings, kustplaatsen in Nederland en België waren een schot in de roos!  We beschikten over een eigen Morres zomerpromotieteam, samen met de indrukwekkende Bronco Jeep + Westfalia ballontrailer (voorzien van passende balloon airbrush beschildering)  daar kon niemand naast kijken.  Een zeer intensieve periode –  ook werd de Morres ballon diverse keren in het weekeinde langs de drukke snelwegen naar Belgische kust als een groot reclamebillboard gestationeerd. Duizenden filerijders waren daar getuige van!

De TV zenders in België en Nederland kregen ook lucht van de Morres ballon. En als de redactie ”iets”      met een luchtballon wilden filmen voor een programma, werd er steeds naar Hulst gebeld. En uiteraard werkten we daar graag aan mee!

Voor promotiemateriaal ontwierpen we ons eigen  Hot Air Balloon logo.

 

 

foto: de Samson & Gert – Morres promo cd

Een zeer ludieke actie in die tijd – we hadden ism S&G  een eigen Samson&Gert Morres cd uitgebracht.  Het promotieteam deelde lege cd doosjes met bijbehorende inlay uit,  waar ze ook kwamen met de luchtballon. De stranden, campings, evenementen etc. Op de uitnodiging stond : ‘’kom ’n dagje Morressen en ontvang gratis de S&G cd…. ‘’

Maar als men naar Hulst kwam, was dat zeker niet om alleen een cd op te halen.  Dat wisten we!!

foto: het dagje morressen sloeg aan …. luchtfoto showroom, magazijnen in Hulst

Het zag zwart van de mensen de dagen daarna…we hadden een gouden troefkaart in handen. Het smaakte naar meer! Over kaart gesproken – in het verlengde werd de Morres Actiekaart geboren. Eerst het grote publiek hiervoor benaderen via een beursstand op o.a. de Lentebeurs, Huishoudbeurs in A’dam, waar duizenden mensen zich opgaven voor deze kaart.

 

 

Uiteindelijk heeft dat tot een flink extra adressenbestand geleidt –  mensen werden beloond als ze met de actiekaart naar showroom kwamen, en deze kaart door een leesapparaat haalden. Per kwartaal werd een accessoirecheque uitgeprint van 10 gulden. En men maakte bovendien kans op het winnen van vele aantrekkelijke prijzen…met als hoofdprijs : een auto! En ja hoor, elk kwartaal zagen we de rij klanten met de kaart in de hand langer worden bij het registratieapparaat in de showroom in Hulst…

Inmiddels hadden we ook kennis gemaakt met Eric Caroen van Front Line Productions een geweldige filmregisseur, en verbonden aan de Kinepolisgroep  (tevens helicopterpiloot in zijn vrije tijd).  In gezelschap van Wim Verstraeten/Koen Audenaert/Marc Steyaert (onze Morres ballonpiloten) ontstond een zeer bijzondere samenwerking, die ons in ‘’hoger sferen’’ zou brengen.

Foto’s : Alle banken staan in Hulst!
Voorbereidingen filmopnamen met de Morres luchtballon op de Grote Markt in Hulst
.Boven:  free publicity in dagblad de Stem
Foto’s:  voorbereidingen filmopnamen TV commercial met de Morres luchtballon op de Groto Markt in Hulst.
Het thema vd commercial en folder: ”Alle banken staan in Hulst!”

 

 
In dezelfde periode ontvingen we het verzoek om een TV documentaire  te sponseren, waar ook Eric/Wim aan meewerkten. Het script bevatte o.a. de sprong van een skysurfer(Marc Sluszny) uit een vliegtuig. Het Morres logo zou dan op het skyboard en vliegtuig geplakt mogen worden.  Dit leek me wel interessant – de documentaire op RTBF TV zou 20 minuten duren. En we zouden later over het filmmateriaal mogen beschikken.  Dat leek mij een goede deal – na  toestemming van de Morres directie gingen we ermee aan de slag.

Echter, de opnamen door Eric verzorgd, waren zo fraai dat we de documentaire als springplank gebruikten om ons eigen verhaal incl. luchtballon te draaien. We maakten een 4 min. Morres filmversie geschikt voor bioscoop – draaiden tevens materiaal waar we TV commercials van konden afleiden.  Filmden boven Corsica en later in Château d’Oex in Zwitserland, waar Marc uit de gehuurde helicopter en Morres luchtballon sprong.

De beelden spreken voor zich. Tijdloze beelden die ruim 25 jaar na dato nog steeds mensen inspireren. Uniek beeldmateriaal. Nog nooit was een skysurfer uit een luchtballon gesprongen! We hadden een wereldprimeur in handen!!  Diverse binnen en buitenlandse TV zenders schonken er ruim aandacht aan. We kregen ook het verzoek van NBC television uit de USA. Daar is ons beeldmateriaal in het programma Sports Extra in prime time uitgezonden. Duizelingwekkende kijkcijfers: 34 miljoen mensen zagen onze beelden!

 

Het einde van de showroom verbouwing in Hulst naderde. Het personeel had zijn uiterste best gedaan had om heel deze logistiek zware periode hun beste beentje voor te zetten…  Ze wisten echter niet waar we reclametechnisch (nog extra) mee bezig waren geweest. Dat hadden we immers bewust geheim gehouden. Ik zocht koortsachtig naar een goede mogelijkheid om dit intern te presenteren. De tijd drong immers: de TV zendtijd was inmiddels ingekocht en de uitzendingen van de commercials op de Nederlandse en Belgische TV zouden snel starten.  Echter 600 personeelsleden tegelijkertijd iets laten zien was niet haalbaar in Hulst, zonder de winkel te moeten sluiten… Maar na sluitingstijd kon dat wel!  Ik kon de directie makkelijk overtuigen van een nieuwe stunt. Nu dichter bij huis! We nodigden iedereen uit om op een zaterdagavond na sluitingstijd in de gereedstaande tourbussen te stappen voor een ‘’afsluitende gezellige bijeenkomst’’ in Antwerpen. Daar zijn Zeeuws Vlamingen, en mijn landgenoten altijd voor te porren, wist ik.

Onder politiebegeleiding met 14 bussen in kolonne naar A’werpen. De grootste Kinepolis bioscoopzaal met voldoende capaciteit was door Eric voor Morres gereserveerd…. Iedereen aanwezig…intro door Morres directie in de zaal … daarna alle lichten uit…muziek zwelt aan… op het 35 meter scherm stijgt langzaam de morresballon op….

Uit de showreel 1994 – 02 van Eric Caroen :

de TV commercial ‘Alle banken staan in Hulst!’ – daarna de film ‘Higher Spheres

Mijn doel was bij deze avant-première om

het ‘’wij’’gevoel 

‘’we zijn er trots op, om deel uit te maken van het Morres team!’’

te stimuleren.

Het daverend applaus en gejuich na de vertoning vormden de apotheose na een hele stressvolle periode. Een hoogtepunt in mijn loopbaan!!

 

 

In dezelfde periode filmden we ook bij 2 fabrikanten, in Duitsland ( Machalke-Machalke) en Italië (Molinari) waar we op een stijlvolle manier het bankontwerp van Teun van Zanten (een bekende Nederlandse ontwerper) filmden. Van zijn ontwerpschets – de vervaardiging vh prototype- de realisatie –tot aflevering bij de klant thuis, stijlvol in beeld gebracht.

Van deze filmproductie hebben we later honderduizenden videotapes laten maken die we aan de klanten mee konden geven –                                                                                                                                                             het nieuwe Morres :    ‘n dagje morressen is méér dan meubelen kijken

 

 

De verbouwing van de showroom was inmiddels gereed – met een klein Morres team ism de Arjan van Dijkgroep hebben we het hele openingsfeest voorbereid.

Op zondagmorgen 2 april 1995 voor gasten en ’s middags voor de klant. We hadden een spannend draaiboek bedacht. Gastvrouw Astrid Joosten praatte alles aan elkaar, burgemeester Hulst, Morres directie , een optreden van het Hulster koor… en als klap op de vuurpijl een live sprong van Marc Sluszny de skysurfer uit de helicopter boven Hulst. Hij landde keurig in de buurt van de showroom. Alles werd door Eric gefilmd – gestreamd en was voor de gasten live via een groot scherm in de showroom te volgen. Achter de schermen hebben we wel ”peentjes gezweet”, omdat we eerder te horen kregen dat de helicopter niet kon opstijgen vanwege mist.  Gelukkig lostte die mist net op tijd op! En de rest van het programma verliep vlekkeloos. De intensieve reclame/mediacampagne in die openingsweken hebben we volledig in eigen regie opgepakt. De reacties van klanten en media waren overweldigend. Een paar voorbeelden uit die periode.

foto: openingsadvertentie in de belangrijkste Nederlandse en Vlaamse dagbladen 

Deze periode is een van de drukste en meest intensieve geweest in heel mijn hele loopbaan. Gelukkig had ik volledige support van mijn vrouw en kinderen –  immers een deel van de week bleef ik noodgedwongen in Hulst overnachten.

 

 

Free publicity in de dagbladen: onze persberichten werden ook opgemerkt door de krantenredacties

Boven -een advertorial in Readers Digest (het Beste)

 

 

 

 

1995, het hele gezin opnieuw in de verhuiswagen. Terug naar Goes!

Anja en ik besloten dat het ook een mooi moment was, om van Vlissingen terug naar Goes te verhuizen. Dat was handiger met het dagelijkse woonwerk verkeer. En gaf ook meer mogelijkheden voor het hele gezin. We kochten een ruim huis in Goes Noord.

 

foto: onze verhuiskaart uit 1995 (de illustratie werd gemaakt door een oud Pitmancollega Danker Jan Oreel) . Danker Jan verzorgde ook de illustratie van de Morres openingsadvertentie.

 

Tussendoor ook nog last van mijn gal gehad. Het bleken galstenen. Een familiekwaal. Operatie en herstel verliepen gelukkig vlot, binnen de tijd die daarvoor staat.

Gauw weer aan de slag!

 

 

 

Een volgend intensief traject wacht al in Hulst : nl. de aanpassing van de huisstijl. Morres Meubel werd Morres Wonen.  Hierbij zijn we zeker niet over 1 nacht ijs gegaan. Trots kan ik hier melden dat ook deze ingrijpende logo/huisstijlaanpassing volledig in eigen regie uitgevoerd is. Geen duur reclamebureau, maar de eigen Morres reclameafdeling heeft hier een topprestatie geleverd.

Erg dankbaar was ik ook dat ik intern al een geruime periode over een fantastische collega/assistente op de afdeling kon beschikken – Marisa heeft heel wat van het dagelijks werk op zich genomen, waardoor ik mij nog meer met alle PR,  promotioneel werk bezig kon houden. Het was een gekke periode. Ik herinner mij nog goed onze wekelijkse ritten naar de redactievergadering van Endemol in Hilversum. Marisa achter het stuur, en ik met de gsm en laptop op de achterbank.  We konden er samen ook wel de humor van inzien.  Het TV woonprogramma was inmiddels flink gegroeid in kijkcijfers. Dat droeg zijn vruchten. We kregen o.a. het verzoek van een bekende bank, uitgeverij en belangenvereniging uit de bouw – of ze in ons programma konden participeren. Uiteraard stonden we daarvoor open, immers van daaruit ontstaan weer genoeg winwin situaties, kruisbestuivingen bij consumenten acties etc.

Ook was er nog een contract met Jean Marie Pfaff afgesloten. Hij kon als PR man voor Morres, helpen om onze consumentenacties extra power te geven in Vlaanderen.

foto: Jean Marie Pfaff op de foto met een van de Morres collega’s.

 

 

Inmiddels was de tweede Morres luchtballon in bestelling. Een zgn. ‘’special shape’’.  Uiteraard zou deze voorzien worden van het nieuwe logo . Ik had zelf op een lege pagina in mijn agenda een potloodschetsje gemaakt,  hoe ik de ballon graag gerealiseerd zag. De ingenieurs bij Cameroon in de UK hebben dit schetsje opgepakt en in Cad Cam verder uitgewerkt.  Met een geweldig resultaat : een gigantisch billboard.  Een ballon met 4 rechthoekige logovlakken van ca 12 meter x 3 meter.  Nog steeds goed leesbaar op 5 km afstand. Immers daar gaat het uiteindelijk om! Samen met de Morres piloten heb ik de ballon bij Cameroon in Engeland opgehaald.  Een mooie gelegenheid om het bedrijf zelf te zien, en kennis te maken met de ingenieurs die tot de wereldtop in hun vakgebied behoorden.

foto: een fotowand bij Cameroon.al heel wat ballonnen zijn in Bristol ”geboren”
foto: artist impression Morres Special Shape ballon
foto: voor een groot gedeelte ”ouderwets handwerk” –
onder: ”onze” ballon klaar voor vertrek naar Hulst
foto’s: de special shape ballon – en tenslotte ook nog de derde Morres ballon (als vervanging van de eerste ballon uit 1994 – welke na 5 jaar zeer verdiend met pensioen ging)

Een druk najaar 1996 stond voor de boeg – eerst maar eens op vakantie, om de accu weer volledig op te laden.

Augustus 1996 – augustus 1997  – ernstig ziek – bijna einde van mijn verhaal!

Na een extra lange vakantie in Frankrijk, ging ik terug aan de slag.

Bij terugkomst in Hulst direct de vraag – of ik nog even de honneurs in België wou waarnemen bij een afsluitend openluchtconcert van de VTM showband, door Morres gesponsord. Na het concert was er een BBQ met alle artiesten.  Leuk, ik had mijn zus uit Gent ook de uitgenodigd – immers de Vlaamse TV helden persoonlijk ontmoeten is altijd interessant.

Maar ik was die dag niet helemaal fit , voelde me misselijk.  En bij aankomst, werd ik door mijn zus die verpleegster is, linea recta naar de dokter gestuurd. Ik zag nl. helemaal geel!

Er volgde een acute ziekenhuisopname in Goes – onderzoeken – geel – koorts – misselijk. Na een mislukte gastroscopie werd ik met de ambulance naar Dijkzicht Rotterdam (huidige Erasmus MC) gebracht. Het begin van een 4,5 maand durend verblijf!

Na verloop van tijd en dito onderzoeken – bleek ik een ontsteking van de Pancreas (alvleesklier) te hebben – met name in de staart van de alvleesklier.

Tja wat gaat er door je heen.  Van het ene op het andere moment liggen al je activiteiten stil.  Van de turbulente marketingwereld naar een stille, steriele ziekenhuiskamer.

De eerste week vreesden de artsen voor mijn leven. Er was overleg met Anja. Een noodsituatie.  Voor het eerst van mijn leven zag ik paniek in de ogen van een dokter die over mij gebogen stond.

Er werden diverse medische diagnoses gesteld – onduidelijkheid troef in eerste instantie. Ze wisten in het ziekenhuis niet goed wat ze met me aanmoesten. Het was tevens het begin van een medisch dossier wat tot de dikste op de afdeling zou behoren. Dat vernam ik pas veel later.

Veel belangrijker was het gebed van mijn gezin, familie, kennissen in binnen en buitenland. Later hoorde ik dat ‘’de sterren van de hemel gebeden zijn’’ voor mijn herstel. Er is één Heelmeester, die uiteindelijk alles in handen heeft.

Na verloop van tijd werd ik naar afdeling Heelkunde overgebracht. Daar maakte ik kennis met een zeer kundige chirurg dr. Casper Van Eijck.  Toen al een autoriteit op het gebied van de Pancreas-aandoeningen.  Hij was nuchter, en duidelijk bij elk overleg.

Ik woog nog maar 67 kg.  Mijn conditie was 0 – daar moest ik aan gaan werken. Ik was echter te zwak om naar fysiotherapieafdeling te gaan – na bemiddeling werd er een uitzondering gemaakt, en een fietstoestel werd bij de deur van mijn kamer gezet. Ik kon dagelijks aan mijn conditie gaan werken…

Tja, als ik aan die periode terugdenk. Dan ben ik nog steeds vol dankbaarheid, hoe alles verlopen is. Natuurlijk was het een lange weg met ups en downs, talloze röntgenfoto’s, plaatsen van stents, complicaties vanwege een fistel, problemen met de spijsvertering. Tot twee keer een wekenlange periode zonder vast voedsel. Het zgn ‘’astronautenvoer’’ werd via een stent intraveneus toegediend.

Mijn moedige vrouw thuis, met 2 opgroeiende dochters was een voorbeeld van moed en doorzettingsvermogen.  Zelf solo rijden van Goes naar R’dam en terug, was voor haar een behoorlijke uitdaging.

Paul Morres kwam me in die periode in het ziekenhuis opzoeken. ‘’We rekenen op je terugkomst Rudi!’’. Ik kreeg een ingelijste cartoontekening .  Die tekening is mij erg dierbaar – die heb ik later op elke werkplek in mijn verdere loopbaan een prominente plek gegeven. Nu hangt deze thuis boven mijn bureau.

Eind 96 werd ik ontslagen uit het Dijkzicht ziekenhuis. Thuis aansterken was beter dan in het ziekenhuis. En met hulp van familie en thuisverpleegster ging ik dat traject in. Aansterken was nodig voor de medische ingreep die me nog wachtte.

Eind februari 97 kwam ik terug in het ziekenhuis. Dr. Van Eijck vertelde mij tijdens een persoonlijk gesprek, dat hij zich heel sterk had gemaakt binnen het artsenteam om mij te opereren. De fistel zat op een hele moeilijke plek, maar verstoorde nog steeds de normale spijsvertering. Hij vervolgde : ‘’je moet me vertrouwen – ik weet nu nog niet hoe, dat beslis ik tijdens de operatie – maar ik zorg dat je terug van de operatietafel komt..!’’

Ik had veel vertrouwen in dr. Van Eijck – maar nog veel meer in mijn Hemelse Vader – de Heelmeester – die de volledige regie in handen heeft.

En het wonder geschiedde. Toen ik terug bijkwam uit narcose, voelde ik direct: het is gelukt! Bij de doktersvisite (de kamer stond vol witte jassen) vroeg  dr.van Eijck : ”heb je nog een wens?” Die had ik : ”dat ik met mijn verjaardag thuis ben”. ”Dan gaan we daar naartoe werken!” was zijn antwoord. Dat lukte, 1 week na de operatie op 14-3-1997 was ik terug thuis! Praise the Lord!!!

Wat een feest om weer thuis bij je gezin te zijn. Een periode van herstel, conditie opbouwen volgde.  Revalidatie via aangepaste fysiobehandelingen.

Stapje voor stapje.  Ik ben ruim 1 jaar volledig uit de roulatie geweest! En in 1998 bij een controlebezoek, vertelden de artsen dat ik volledig genezen was. Wat was ik opgelucht en dankbaar!

Terug aan de slag        

Op enig moment was het zover – ik wilde nl. dolgraag mijn collega’s ontmoeten –  Anja bracht mij de eerste keren met de auto naar Hulst. Ik was zelf nog niet in staat om auto te rijden. Echter langzaam kon ik de draad weer oppakken.

Inmiddels waren er binnen de Morres organisatie een aantal belangrijke veranderingen doorgevoerd. Het directieteam van Morres Wonen was uitgebreidt – en de broers Etiënne en Paul Morres hadden een aparte Morres Groep opgericht. Een nieuwe strategische afdeling onder hun directe leiding, aangevuld met enkele stafmedewerkers. Morres Groep onderzocht o.a. new business, expansiemogelijkheden in binnen- en buitenland, samenwerkingsverbanden om o.a. een vergroting van het inkoopvolume te stimuleren etc.

 

Kom ’n dagje Morressen in Deventer

Een historische beslissing : Morres opent een tweede vestiging in Nederland. Opnieuwe logistiek een enorme klus. Een 16.000m2 splinternieuwe showroom op een nieuw aangelegde meubelboulevard.

De reclameafdeling in Hulst draait op volle toeren. Openingsadvertenties/persberichten/POS materiaal ontwikkelen etc.

In samenwerking met het reclamebureau en opnieuw de Arjan van Dijkgroep werd het openingsthema : een ontdekkingsreis in Wonen verder ingevuld. Een grandioos openingsfeest met duizenden bezoekers volgde.

 

foto: artist impression showroom Deventer, maar het ”echte” gebouw is zowel buiten als binnen nog imposanter.

foto: openingsadvertentie lokale media
foto: Morres als nieuwe shirtsponsor Go Ahead Eagles
foto’s: via interne nieuwsbrieven werden alle collega’s in Hulst en Deventer op de hoogte gebracht van de nieuwe reclamuitingen die weer op stapel stonden

Werken voor Morres Groep.

In diezelfde periode kreeg ik het verzoek van de broers Morres om full time voor Morres Groep te gaan werken, en alle operationele stokjes reclameafdeling, productie woonmagazine, folders over te dragen. Het was het begin van een indrukwekkend buitenland avontuur. Maar dat wist ik toen nog niet.

Zoals aangegeven was een van de doelen van Morres Groep : aangaan van internationale samenwerkingen, om o.a. vergroting inkoopvolume te realiseren. Diverse landen werden bezocht, waaronder China.

Het was een echte periode van : investigation!

De directie verzocht mij om voor hun een nieuwe belangrijke buitenlandse reis voor te bereiden. Een reis naar de andere kant vd wereld : nl. de USA. Er waren reeds wat contacten gelegd die verder uitgediept, opgevolgd moesten worden in diverse staten.  Een hele puzzel, met als kers op de taart : deelname met de Morres ballon aan de Internationale Kodak Balloon Fiesta in Albuquerque (New Mexico). 14 dagen voor vertrek – tijdens een briefing – vroegen de broers Morres mij :

‘’ je zit er nu zo in Rudi,  we zouden het heel prettig vinden als je ons vergezeld naar de USA.’’

Opnieuw een onvergetelijk moment – wie had dat ooit kunnen denken na de ziekenhuis en revalidatieperiode.

En wat ik toen nog niet kon vermoeden : het zou de eerste van totaal 12 reizen naar de USA worden!

30-6-2021