vanderelst

Terug in Nederland: na grondige evaluatie in Hulst, moeten alle buitenlandse ambities van Morres bijgesteld worden  – mijn eerste stap naar zelfstandig ondernemerschap!

Tijdens mijn reizen door de VS, was mij al direct opgevallen hoe in vergelijking met de VS, er in Nederland duidelijk sprake is van een ware ”overkill” aan meubelzaken. Je kan in Nederland geen dorp, stad bezoeken of er staat wel een meubelboulevard, winkeloutlet etc.  De enorme toename van verkooppunten zorgden ervoor dat in Hulst/Deventer een jaarlijkse terugloop van bezoekersaantallen goed merkbaar was. Ook vanuit Vlaanderen kwamen minder bezoekers, want ook daar openden steeds meer meubelwinkels hun deuren. Er moesten dus maatregelingen getroffen worden in de thuismarkt. Het Morres directieteam nam een rigoureus maar noodzakelijk besluit en zette de buitenlandse expansiedrift op een laag pitje, om de focus volledig op de binnenlandse markt te kunnen leggen. Hulst en Deventer kregen voortaan alle aandacht!

Deze ontwikkeling had uiteraard ook gevolgen voor mijn eigen werkzaamheden binnen de organisatie. Ik had echter voor mezelf een plan B bedacht en uitgewerkt, want ik had wel de ambitie om al mijn ervaring als zelfstandig ondernemer/consultant breder in te kunnen gaan zetten. Dat wilde ik echter alleen doorzetten als de broers Morres er ook volledig achter stonden. In alles streefde ik ernaar om voor alle partijen een winwin situatie te laten ontstaan.

En ja, de gesprekken hierover verliepen uitstekend!  Morres Groep en Morres Wonen werden mijn eerste klant!  Mijn kantoorinboedel en dagelijkse werkzaamheden verhuisden letterlijk van Hulst naar Goes.

 

Oktober 1999 de start van VanDerElst Consultancy vanuit de Nieuwstraat in Goes. Alle relaties in binnen- en buitenland werden in kennis gesteld, en de exclusieve contractovereenkomst  met Morres directie stelde mij in staat om gedurende de eerste 2 jaar een stevig fundament onder mijn eigen bedrijf te bouwen. De helft van mijn beschikbare tijd was ik voor Morres aan het werk. De andere helft kon ik invullen met wat op mijn consultant-pad langskwam.

In dezelfde periode ontmoette ik ook de broers Floor en Gert Pieters uit Groede (Z-Vl). Zij zochten al geruime tijd naar mogelijkheden om hun bedrijf (prepress+drukkerij+uitgeverij) uit te breiden in Zeeland. Diverse gesprekken volgden. Een bedrijfsplan werd opgesteld. Er gingen enkele maanden van voorbereiding aan vooraf . En we kozen ervoor om de handen in elkaar te slaan, en een nieuw reclamebureau in Zeeland op te richten. Ik kreeg tevens de vraag of ik partner wilde worden, en de dagelijkse leiding op mij wou nemen van het nieuwe bedrijf.

Pieters//VanDerElst  internet & communicatie  

We huurden de bovenste etage van een bedrijfspand in Heinkenszand, met zichtlocatie langs de A58. Het full service reclamebureau P//VDE, bundelde alle internetactiviteiten in een aparte divisie: Worldsites ZW Nederland. Immers online , een discipline die zeer in opkomst was. Onze gezamelijke ambitie was om direct stevig in te kunnen zetten naar het mkb in Zeeland. We onderzochten diverse mogelijkheden, en kozen ervoor om franchisenemer te worden van het Canadese internetbedrijf Worldsites. Deze franchise organisatie had zijn sporen reeds verdiend en opereerde in ruim 80 landen wereldwijd. Ze beschikten over een sterk marketing verhaal, en kant en klare internet concepten, oplossingen voor het mkb door middel van uitgekiende modules. Via deze franchiseformule kregen we toegang tot een enorme database van marketingconcepten & technische kennis. Het totale concept zag er veelbelovend uit.

De zichtlocatie langs de A58 boodt ons tevens de mogelijkheid om via lichtreclame de aandacht op P//VDE reclamebureau en Worldsites ZW Nederland te vestigen. Na een bezoek aan de welstandscommissie van de gemeente Borsele, met een uitgewerkte artist impression onder mijn arm, kregen we dan ook vlot toestemming van de gemeente. Via advertenties in de PZC wierven we op freelance basis internetconsultants die ons zouden ondersteunen, bij het verder in de markt zetten van internetoplossingen/ lees verkoop van websites aan mkb.

foto:  P//VDE in de PZC

 

De ideale aftrap voor Pieters//VanDerElst om zich als full service communicatie bureau met internetoplossingen naar de Zeeuwse markt te presenteren, diende zich aan :   de Contactabeurs in Goes!

De opgedane kennis bij Morres kwam verder goed van pas bij het uitrollen van een spectaculair beursconcept voor P//VDE. Een sterke propositie – beleving – opvallen waren onze belangrijkste pijlers.

De foto’s en film vertellen de rest. Een uiterst gemotiveerd P//VDE team stond paraat.

 

 

 

 

Mijn laatste reis naar de USA en een masterclass in Toronto

Voorjaar 2000 volgde ik gedurende 1 week in Toronto de Worldsites training. Een intensieve masterclass waar alle in/outs langskwamen.  Inspirerend om dit samen te doen, met een 10- tal franchisenemers uit even zoveel landen. Er was ook nog even gelegenheid om een bezoek te brengen aan de half dichtgevroren Niagarawaterval.

Na deze week vloog ik van Toronto naar Boston waar ik afgesproken had met oud Pitman collega Wim. Samen bezochten we het Seybold congress. De meest toonaangevende prepress-IT vakbeurs ter wereld. Hier presenteerde de top van Siliconvalley zich, er werden over zeer uiteenlopende actuele onderwerpen dagelijks meerdere seminars gehouden etc.  Kortom een overvol programma met vele keuzeopties. Wim had deze jaarlijkse vakbeurs zelf al meerdere keren bezocht in Boston en San Francisco.  En hij adviseerde mij om nu zeker in de opstartfase waarin we ons met het nieuwe P//VDE bureau bevonden, een aantal zaken te toetsen en kennis te nemen van de internationale ontwikkelingen en voorspellingen daar gedaan. Kennis ook interessant voor mijn consultantwerk voor Morres. Opnieuw een intensieve week. Veel stands bezoeken, contacten leggen, colleges volgen etc.

Na de week in Boston vloog Wim terug naar huis, en bracht ik nog een laatste bezoek aan Albuquerque. Daar had ik met Jerome Martinez de marketing manager van American Home Furnishing afgesproken . Samen namen we in detail alle informatie door, die we eerder vanuit Hulst verstrekt hadden. De opzet van een eigen reclameafdeling, productie meubelcatalogus, fotostudio, huisdrukkerij, de gevolgde marketingstrategie, retailacties, kortom veel ervaringen uitwisselen. Door de extra verworven Worldsites knowhow, kon ik ook nog mijn eigen visie op een internetstrategie voor AHF presenteren.  Jerome’s baas Lee Blaugrund was eerder nog op tegenbezoek in Hulst geweest. Daar was met hem besproken dat de buitenlandse plannen voor Morres helaas op een laag pitje kwamen te staan, en de toekomstige focus noodgedwongen volledig op de thuismarkt kwam te liggen. Ik had tijdens dit werkbezoek aan Hulst, ook nog een persoonlijke rendez vous met Lee in Antwerpen waar hij verbleef . Ik kreeg opnieuw een voorstel om in de US te komen werken, maar dat was voor mij geen optie meer. We namen in goede harmonie afscheid, en spraken af om contact te onderhouden.

 

 

Aan de slag vanuit Heinkenszand

Ons P//VDE bedrijfsplan en prognose, was er volledig op gericht om vanaf de aftrap, een snelle internet omzetgroei te realiseren. Op deze wijze konden we de noodzakelijke omzetgroei voor het reclamebureau over een wat langere periode uitsmeren.

Vol goede moed aan de slag met een uiterst gemotiveerd P//VDE-team. Met gerichte mailingen benaderden we het bedrijfsleven in Zeeland. Uiteraard was hierbij onze insteek om een full service pakket aan te bieden. Onze portfolio bevatte o.a. voor Molenaar Beton Industrie een beurspresentatie. Dorcas Aid International een nieuwe huisstijl, diverse fundraiseconcepten en website. Voor Verbrugge Terminals realiseerden we een beursstand in Zweden en een beursstand in Canada.  We werkten verder o.a. voor Van Westen herenmode, Loontjens Biljarts, Inter Scaldes, Rijkswaterstaat directie Zeeland, Omnium Goes etc.

Kortom een zeer divers, groeiend orderpakket.

Onderstaand een paar voorbeelden uit onze portfolio.

 

 

 

Maar de eerste donkere wolken dienden zich al vrij snel aan… de internet zeepbel

 

… bron: Wikipedia:

‘’De internetzeepbelinternetbubble of internethype (in het Engels dot-com bubble) was een hausse die duurde van 1997 tot voorjaar 2000. Tijdens deze hausse stegen de waarden van aandelen van internetbedrijven (en daarvan afhankelijke bedrijven) snel, als gevolg van de (verwachte) groei van die bedrijven. In het voorjaar van 2000 stortten de koersen ten slotte in en ‘knapte’ de zeepbel.

Kenmerkend voor de periode was de snelle oprichting (en soms even snelle onverwachte ondergang) van vele internetbedrijfjes, de zogenaamde dot-com (.com) bedrijfjes. Een combinatie van snel stijgende koersen van aandelen, grootschalige beursspeculatie door individuen en makkelijk verkrijgbaar investeringskapitaal creëerde een euforische stemming waarin mensen aloude economische wetmatige zekerheden als “voorbij” gingen beschouwen (de “Oude Economie“): traditionele ondernemingsstructuren waarin omzetverlieswinst en kapitaal in onderlinge samenhang werden bezien werden opzij geschoven voor marktaandeel waarbij niet werd gekeken naar de netto inkomsten.

Toen de zeepbel (bubble) in 2000 knapte, veroorzaakte deze een wereldwijde lichte recessie die onverwacht langdurig was in de meeste westerse landen.’’

tot zover Wikipedia

Ook Maurice de Hond ging met zijn bedrijf New Economy failliet. Een teken aan de wand,  er volgden wereldwijd roerige jaren.

Ook bij de Worldsites franchisenemers in Nederland en België waaronder P//VDE, was de ommekeer goed merkbaar. Het optimisme kreeg een flinke knauw. Ons ondernemersplan met internet als de primaire omzetmaker, moesten we helaas drastisch bijstellen. Tot overmaat van ramp bleef de beloofde technische internationale Worldsites ondersteuning ook uit! Kortom we moesten zelf alle zeilen bijzetten en eigen/lokale oplossingen zoeken, om de tientallen klanten die inmiddels een website besteld hadden tevreden te kunnen stellen.

Het lukte ons vrij aardig om de eerste klappen op te vangen in periode 2000-2001. Daarbij hopend dat het tij spoedig zou keren.

 

De moeilijkste ‘’zakenreis’’ uit mijn loopbaan.

Op uitnodiging van de klant Dorcas Aid International ging ik mee op studiereis, om een paar van hun projecten in Afrika met eigen ogen te kunnen bekijken. ‘’Je hebt al zoveel communicatieadvies gegeven, we vinden het belangrijk dat je ons werkterrein nu zelf ook in de praktijk ervaart.’’

Het werd een zeer enerverende week . Oktober 2001 vlogen we van Schiphol naar Naïrobi (Kenia). Dag 1 bezochten we een kerkdienst in de sloppenwijk van Naïrobi. ’s Middags bezochten we het nationaal park. Dag 2 een bezoek aan waterdammen en landbouwproject in Ngangani. Dag 3 vlucht Naïrobi-Addis Abeba( Ethiopië). We bezochten de compound van Dorcas, en maakten een rondrit door de stad.  Dag 4 bezoek kindersponsoringproject, feeding center en Girls of Hope. Dag 5 bezoek huizenproject. Dag 6 terugvlucht naar Naïrobi. Dag 7 terugvlucht naar Schiphol.

Onderstaande foto’s geven een goed beeld van deze zeer intensieve, emotionele reis.  Wat een contrast tussen wat wij ”normaal” vinden, en de dagelijkse struggle for life van zoveel mensen daar! De schrijnende armoede met eigen ogen zien, ruiken, proeven …maakte een onvergetelijke indruk. En dat op slechts 8 uur vliegen vanaf Schiphol. Het prachtige werk van Dorcas ”for those in need”, draag ik een warm hart toe voor de rest van mijn leven!

 

RVDE 19-1-2022

vanderelst

Grote veranderingen dienen zich aan: VanDerElst Consultancy Pieters//VanDerElst

17/02/22

Terug in Nederland: na grondige evaluatie in Hulst, moeten alle buitenlandse ambities van Morres bijgesteld worden  – mijn eerste stap naar zelfstandig ondernemerschap!

Tijdens mijn reizen door de VS, was mij al direct opgevallen hoe in vergelijking met de VS, er in Nederland duidelijk sprake is van een ware ”overkill” aan meubelzaken. Je kan in Nederland geen dorp, stad bezoeken of er staat wel een meubelboulevard, winkeloutlet etc.  De enorme toename van verkooppunten zorgden ervoor dat in Hulst/Deventer een jaarlijkse terugloop van bezoekersaantallen goed merkbaar was. Ook vanuit Vlaanderen kwamen minder bezoekers, want ook daar openden steeds meer meubelwinkels hun deuren. Er moesten dus maatregelingen getroffen worden in de thuismarkt. Het Morres directieteam nam een rigoureus maar noodzakelijk besluit en zette de buitenlandse expansiedrift op een laag pitje, om de focus volledig op de binnenlandse markt te kunnen leggen. Hulst en Deventer kregen voortaan alle aandacht!

Deze ontwikkeling had uiteraard ook gevolgen voor mijn eigen werkzaamheden binnen de organisatie. Ik had echter voor mezelf een plan B bedacht en uitgewerkt, want ik had wel de ambitie om al mijn ervaring als zelfstandig ondernemer/consultant breder in te kunnen gaan zetten. Dat wilde ik echter alleen doorzetten als de broers Morres er ook volledig achter stonden. In alles streefde ik ernaar om voor alle partijen een winwin situatie te laten ontstaan.

En ja, de gesprekken hierover verliepen uitstekend!  Morres Groep en Morres Wonen werden mijn eerste klant!  Mijn kantoorinboedel en dagelijkse werkzaamheden verhuisden letterlijk van Hulst naar Goes.

 

Oktober 1999 de start van VanDerElst Consultancy vanuit de Nieuwstraat in Goes. Alle relaties in binnen- en buitenland werden in kennis gesteld, en de exclusieve contractovereenkomst  met Morres directie stelde mij in staat om gedurende de eerste 2 jaar een stevig fundament onder mijn eigen bedrijf te bouwen. De helft van mijn beschikbare tijd was ik voor Morres aan het werk. De andere helft kon ik invullen met wat op mijn consultant-pad langskwam.

In dezelfde periode ontmoette ik ook de broers Floor en Gert Pieters uit Groede (Z-Vl). Zij zochten al geruime tijd naar mogelijkheden om hun bedrijf (prepress+drukkerij+uitgeverij) uit te breiden in Zeeland. Diverse gesprekken volgden. Een bedrijfsplan werd opgesteld. Er gingen enkele maanden van voorbereiding aan vooraf . En we kozen ervoor om de handen in elkaar te slaan, en een nieuw reclamebureau in Zeeland op te richten. Ik kreeg tevens de vraag of ik partner wilde worden, en de dagelijkse leiding op mij wou nemen van het nieuwe bedrijf.

Pieters//VanDerElst  internet & communicatie  

We huurden de bovenste etage van een bedrijfspand in Heinkenszand, met zichtlocatie langs de A58. Het full service reclamebureau P//VDE, bundelde alle internetactiviteiten in een aparte divisie: Worldsites ZW Nederland. Immers online , een discipline die zeer in opkomst was. Onze gezamelijke ambitie was om direct stevig in te kunnen zetten naar het mkb in Zeeland. We onderzochten diverse mogelijkheden, en kozen ervoor om franchisenemer te worden van het Canadese internetbedrijf Worldsites. Deze franchise organisatie had zijn sporen reeds verdiend en opereerde in ruim 80 landen wereldwijd. Ze beschikten over een sterk marketing verhaal, en kant en klare internet concepten, oplossingen voor het mkb door middel van uitgekiende modules. Via deze franchiseformule kregen we toegang tot een enorme database van marketingconcepten & technische kennis. Het totale concept zag er veelbelovend uit.

De zichtlocatie langs de A58 boodt ons tevens de mogelijkheid om via lichtreclame de aandacht op P//VDE reclamebureau en Worldsites ZW Nederland te vestigen. Na een bezoek aan de welstandscommissie van de gemeente Borsele, met een uitgewerkte artist impression onder mijn arm, kregen we dan ook vlot toestemming van de gemeente. Via advertenties in de PZC wierven we op freelance basis internetconsultants die ons zouden ondersteunen, bij het verder in de markt zetten van internetoplossingen/ lees verkoop van websites aan mkb.

foto:  P//VDE in de PZC

 

De ideale aftrap voor Pieters//VanDerElst om zich als full service communicatie bureau met internetoplossingen naar de Zeeuwse markt te presenteren, diende zich aan :   de Contactabeurs in Goes!

De opgedane kennis bij Morres kwam verder goed van pas bij het uitrollen van een spectaculair beursconcept voor P//VDE. Een sterke propositie – beleving – opvallen waren onze belangrijkste pijlers.

De foto’s en film vertellen de rest. Een uiterst gemotiveerd P//VDE team stond paraat.

 

 

 

 

Mijn laatste reis naar de USA en een masterclass in Toronto

Voorjaar 2000 volgde ik gedurende 1 week in Toronto de Worldsites training. Een intensieve masterclass waar alle in/outs langskwamen.  Inspirerend om dit samen te doen, met een 10- tal franchisenemers uit even zoveel landen. Er was ook nog even gelegenheid om een bezoek te brengen aan de half dichtgevroren Niagarawaterval.

Na deze week vloog ik van Toronto naar Boston waar ik afgesproken had met oud Pitman collega Wim. Samen bezochten we het Seybold congress. De meest toonaangevende prepress-IT vakbeurs ter wereld. Hier presenteerde de top van Siliconvalley zich, er werden over zeer uiteenlopende actuele onderwerpen dagelijks meerdere seminars gehouden etc.  Kortom een overvol programma met vele keuzeopties. Wim had deze jaarlijkse vakbeurs zelf al meerdere keren bezocht in Boston en San Francisco.  En hij adviseerde mij om nu zeker in de opstartfase waarin we ons met het nieuwe P//VDE bureau bevonden, een aantal zaken te toetsen en kennis te nemen van de internationale ontwikkelingen en voorspellingen daar gedaan. Kennis ook interessant voor mijn consultantwerk voor Morres. Opnieuw een intensieve week. Veel stands bezoeken, contacten leggen, colleges volgen etc.

Na de week in Boston vloog Wim terug naar huis, en bracht ik nog een laatste bezoek aan Albuquerque. Daar had ik met Jerome Martinez de marketing manager van American Home Furnishing afgesproken . Samen namen we in detail alle informatie door, die we eerder vanuit Hulst verstrekt hadden. De opzet van een eigen reclameafdeling, productie meubelcatalogus, fotostudio, huisdrukkerij, de gevolgde marketingstrategie, retailacties, kortom veel ervaringen uitwisselen. Door de extra verworven Worldsites knowhow, kon ik ook nog mijn eigen visie op een internetstrategie voor AHF presenteren.  Jerome’s baas Lee Blaugrund was eerder nog op tegenbezoek in Hulst geweest. Daar was met hem besproken dat de buitenlandse plannen voor Morres helaas op een laag pitje kwamen te staan, en de toekomstige focus noodgedwongen volledig op de thuismarkt kwam te liggen. Ik had tijdens dit werkbezoek aan Hulst, ook nog een persoonlijke rendez vous met Lee in Antwerpen waar hij verbleef . Ik kreeg opnieuw een voorstel om in de US te komen werken, maar dat was voor mij geen optie meer. We namen in goede harmonie afscheid, en spraken af om contact te onderhouden.

 

 

Aan de slag vanuit Heinkenszand

Ons P//VDE bedrijfsplan en prognose, was er volledig op gericht om vanaf de aftrap, een snelle internet omzetgroei te realiseren. Op deze wijze konden we de noodzakelijke omzetgroei voor het reclamebureau over een wat langere periode uitsmeren.

Vol goede moed aan de slag met een uiterst gemotiveerd P//VDE-team. Met gerichte mailingen benaderden we het bedrijfsleven in Zeeland. Uiteraard was hierbij onze insteek om een full service pakket aan te bieden. Onze portfolio bevatte o.a. voor Molenaar Beton Industrie een beurspresentatie. Dorcas Aid International een nieuwe huisstijl, diverse fundraiseconcepten en website. Voor Verbrugge Terminals realiseerden we een beursstand in Zweden en een beursstand in Canada.  We werkten verder o.a. voor Van Westen herenmode, Loontjens Biljarts, Inter Scaldes, Rijkswaterstaat directie Zeeland, Omnium Goes etc.

Kortom een zeer divers, groeiend orderpakket.

Onderstaand een paar voorbeelden uit onze portfolio.

 

 

 

Maar de eerste donkere wolken dienden zich al vrij snel aan… de internet zeepbel

 

… bron: Wikipedia:

‘’De internetzeepbelinternetbubble of internethype (in het Engels dot-com bubble) was een hausse die duurde van 1997 tot voorjaar 2000. Tijdens deze hausse stegen de waarden van aandelen van internetbedrijven (en daarvan afhankelijke bedrijven) snel, als gevolg van de (verwachte) groei van die bedrijven. In het voorjaar van 2000 stortten de koersen ten slotte in en ‘knapte’ de zeepbel.

Kenmerkend voor de periode was de snelle oprichting (en soms even snelle onverwachte ondergang) van vele internetbedrijfjes, de zogenaamde dot-com (.com) bedrijfjes. Een combinatie van snel stijgende koersen van aandelen, grootschalige beursspeculatie door individuen en makkelijk verkrijgbaar investeringskapitaal creëerde een euforische stemming waarin mensen aloude economische wetmatige zekerheden als “voorbij” gingen beschouwen (de “Oude Economie“): traditionele ondernemingsstructuren waarin omzetverlieswinst en kapitaal in onderlinge samenhang werden bezien werden opzij geschoven voor marktaandeel waarbij niet werd gekeken naar de netto inkomsten.

Toen de zeepbel (bubble) in 2000 knapte, veroorzaakte deze een wereldwijde lichte recessie die onverwacht langdurig was in de meeste westerse landen.’’

tot zover Wikipedia

Ook Maurice de Hond ging met zijn bedrijf New Economy failliet. Een teken aan de wand,  er volgden wereldwijd roerige jaren.

Ook bij de Worldsites franchisenemers in Nederland en België waaronder P//VDE, was de ommekeer goed merkbaar. Het optimisme kreeg een flinke knauw. Ons ondernemersplan met internet als de primaire omzetmaker, moesten we helaas drastisch bijstellen. Tot overmaat van ramp bleef de beloofde technische internationale Worldsites ondersteuning ook uit! Kortom we moesten zelf alle zeilen bijzetten en eigen/lokale oplossingen zoeken, om de tientallen klanten die inmiddels een website besteld hadden tevreden te kunnen stellen.

Het lukte ons vrij aardig om de eerste klappen op te vangen in periode 2000-2001. Daarbij hopend dat het tij spoedig zou keren.

 

De moeilijkste ‘’zakenreis’’ uit mijn loopbaan.

Op uitnodiging van de klant Dorcas Aid International ging ik mee op studiereis, om een paar van hun projecten in Afrika met eigen ogen te kunnen bekijken. ‘’Je hebt al zoveel communicatieadvies gegeven, we vinden het belangrijk dat je ons werkterrein nu zelf ook in de praktijk ervaart.’’

Het werd een zeer enerverende week . Oktober 2001 vlogen we van Schiphol naar Naïrobi (Kenia). Dag 1 bezochten we een kerkdienst in de sloppenwijk van Naïrobi. ’s Middags bezochten we het nationaal park. Dag 2 een bezoek aan waterdammen en landbouwproject in Ngangani. Dag 3 vlucht Naïrobi-Addis Abeba( Ethiopië). We bezochten de compound van Dorcas, en maakten een rondrit door de stad.  Dag 4 bezoek kindersponsoringproject, feeding center en Girls of Hope. Dag 5 bezoek huizenproject. Dag 6 terugvlucht naar Naïrobi. Dag 7 terugvlucht naar Schiphol.

Onderstaande foto’s geven een goed beeld van deze zeer intensieve, emotionele reis.  Wat een contrast tussen wat wij ”normaal” vinden, en de dagelijkse struggle for life van zoveel mensen daar! De schrijnende armoede met eigen ogen zien, ruiken, proeven …maakte een onvergetelijke indruk. En dat op slechts 8 uur vliegen vanaf Schiphol. Het prachtige werk van Dorcas ”for those in need”, draag ik een warm hart toe voor de rest van mijn leven!

 

RVDE 19-1-2022

Connect !

Contact gegevens

Korenbloem 37, 4421MH Kapelle
gsm: +31 6 53221816
email: info@vanderelst.net

Directe links

vanderelst.net